Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама са вече арестуваните по случая с обезобразеното момиче в Стара Загора

Снимка: pixabay

Двама са арестувани заради случая в Стара Загора, където момиче беше обезобразено с макетен нож и трябваше да му бъдат направени с 400 шева, съобщава БГНЕС. Става въпрос за сочения за извършител на изключително тежкото посегателство и мъж, който е отправял заплахи към жена заради нейна позиция и сигнал във  връзка с бруталното нападение, уточнява агенцията.

"Аз вече не мога да изляза от вкъщи сама. Вчера бях в голям шок. Това е нещо, което не може да се опише с думи. Видях, че имам заплаха от профил с име Виктор Костов. Казваше ми се да внимавам какво говоря и пиша. Много ме е страх и за семейството ми", обясни жената, получила заплахи.

Същевременно адвокатът на сочения за извършител на посегателството каза, че неговият подзащитен е задържан по друго обвинение - за закана с убийство към пострадалото момиче. "Той отрича да има такива заплахи. Досъдебното производство за тази закана е образувано вчера", посочи Валентин Димитров.

Според адвоката информацията, че обвиняемият се е опитвал да избяга и да напусне Стара Загора, не е истина. "Снощи получихме призовки, донесоха ги в 1 ч. Задържан е, след като е пътувал да се яви в районното", каза Димитров. 

Утре ще има национален протест пред Съдебната палата в София заради този случай на насилие. Демонстрации ще има в няколко града на страната. 

По публикацията работи: Мария Йорданова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна