Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Либерото Жана Тодорова се завърна в Марица

Жана Тодорова
Снимка: ФИВБ

Волейболният шампион при жените Марица (Пловдив) се подсили с още една състезателка, съобщиха от клуба. Либерото Жана Тодорова се завръща при "жълто-сините". 

Тодорова е продукт на школата на пловдивския клуб и е единствената волейболистка на Марица, която печели седем поредни шампионски титли в Националната волейболна лига за жени. Освен това, тя триумфа пет пъти в турнира за Купата на България и веднъж спечели Суперкупата на страната.

С екипа на маричанки Жана Тодорова участва четири поредни пъти в групите на Шампионската лига. Става част и от състава, постигнал първата историческа победа в груповата фаза на турнира, първата победа като гост и серията от три поредни успеха в групите на най-силния европейски клубен турнир по волейбол за жени.

Пловдивчанката напусна "жълто-сините" през 2021-а година и игра за украинския Прометей (Днипро). С отбора, воден от най-успешния старши треньор в историята на Марица - Иван Петков, либерото спечели требъл - титла, купа и Суперкупа на Украйна и игра в групите на Шампионската лига. Преди началото на миналия сезон по време на лагер с националния отбор на България тя претърпя тежка контузия, която я извади извън игра за дълъг период от време.

С националния отбор на  България Тодорова е участничка на едно Световно първенство през 2018-а година и четири Европейски първенства - през 2013, 2017, 2019 и 2021 година.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна