Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алкарас се завърна с победа, Руне загуби в Торонто

Карлос Алкарас
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Световният №1 в мъжкия тенис Карлос Алкарас спечели първия си мач след титлата на Уимбълдън в началото на юли.

Испанецът се наложи с 6:3, 7:6(3) над американския левичар Бен Шелтън и се класира за третия кръг на Мастърс 1000 в Торонто.

В първата част Алкарас успя да направи брейк за 3:1, което остана и единственият пробив в срещата. Така той удължи серията си на 13 поредни победи.

„Опитах се да играя на високо ниво, не не ми беше лесно. Бен беше по-агресивен от мен през целия дбулоя. Опитах се да бъда солиден и да намеря своя ритъм. Доволен съм, че продължавам напред. Мачът ще ми помогне да съм по-концентриран в следващия мач от самото му начало“, заяви 20-годишният Карлос в интервюто на корта, цитиран от сайта на АТР.

Следващият съперник на Алкарас ще бъде Хуберт Хуркач. Полският тенисист направи обрат срещу Миомир Кецманович от Сърбия, за да спечели с 5:7, 6:3, 6:0.

Неочаквано отпадна петият поставен Холгер Руне. Датчанинът отстъпи на квалификанта от Съединените щати Маркус Гирон с 2:6, 6:4, 3:6 в мач от нощната сесия в Канада. Руне не беше на обичайното си ниво и направи общо 50 непредизвикани грешки.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени