Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Етър с първа точка в елита

Отборите на Етър и Берое завършиха наравно 2:2 във Велико Търново

Отборите на Етър Велико Търново и Берое Стара Загора не се победиха и завършиха наравно 2:2 в мач от петия кръг на първа футболна лига. По този начин „болярите“ спечелиха първа точка в актива си след завръщането си в елита.

Заралии излязоха напред в резултата в 25-ата минута, когато Густаво Каскардо центрира за Франческо Селесте, а той с глава прониза Мартин Величков. Също с глава Мартин Тошев изравни в 42-рата минута след асистенция на Крум Стоянов. Етър обърна с кинжален удар на Шахредин Букхолда от дъгата в 59-ата минута. Берое изравни в 77-ата минута, след като Франко Рамос свали с глава и Лусиано Скуадроне засече в мрежата.

С първата спечелена точка Етър се изкачи на предпоследното 15-о място, изпреварвайки Пирин. Берое е на трето място с 10 точки. В следващия кръг „болярите“ имат тежко гостуване на ЦСКА 1948, докато заралии приемат Славия.

По-добрата игра на Берое даде резултат в 25-ата минута. Густаво Каскардо получи вдясно, напредна и центрира към Франческо Селесте, който бе забравен и с глава прати топката в мрежата на Етър - 0:1.
"Виолетовите" можеха да изравнят в 31-вата минута, когато Кольо Станев получи топката в наказателното поле и нанесе удар към далечния десен ъгъл, с който Ачинели се справи. Пет минути след това след Мартин Моран отправи коварен удар от дистанция от въздуха, който премина на сантиметри над вратата на Берое.
Подобрението в играта на Етър след попадението на Берое доведе до изравнителен гол в 42-рата минута. Георги Ангелов изведе Крум Стоянов в наказателното поле, той центрира за Мартин Тошев, който с глава от близка дистанция порази мрежата на заралии.

Почти четвърт час след началото на второто полувреме нямаше чисти голови положения пред двете врати, но в 59-ата минута Етър стигна до попадение и пълен обрат, след като Шахредин Букхолда бе забравен на дъгата и нанесе кинжален удар, с който прониза вратата на Ачинели.
Берое можеше да стигне до изравнително попадение в 68-ата минута, когато току появилият се на терена Дамян Йорданов направи добър пробив отдясно и нанесе удар към далечния ъгъл, който мина близо до вратата.
Заралии възстановиха равенството в 77-ата минута. След центриране от свободен удар се стигна до разбъркване в наказателното поле на Етър, Франко Рамос свали с глава, Жорди Говеа и Вини Трибуле се разминаха с топката, но Лусиано Скуадроне бе застанал на точното място в точното време и прати топката в мрежата - 2:2.
Три минути след това Вини Трибуле имаше възможност да вкара трети гол за Берое, но ударът му от малко над 10 метра от вратата бе отразен от вратаря Мартин Величков.
В последената минута от редовното време Етър не бе далеч от трето попадение, след като Мартин Моран нанесе добър удар от воле над вратата.

По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна