Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алкарас записа победа №50 за сезона

Карлос Алкарас
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Водачът в световната ранглиста при тенисистите Карлос Алкарас спечели своя 50-и мач през този сезон.

Испанецът се наложи над Джордан Томпсън от Австралия със 7:5, 4:6, 6:3 на Мастърс 1000 турнира в Синсинати. В третия кръг водачът в схемата ще играе с победителя от двойката Томи Пол (САЩ) – Юго Умбер (Франция).

Мачът не беше лесен за Алкарас. Намиращият се на 55-о място в световната ранглиста австралиец дори имаше възможност в първия сет да спечели, след като водеше с 4:2 с пробив и сервираше за 5:2. Но при петата си възможност испанецът върна брейка, а след това си взе всички подавания и направи още едно пробиване на подаването на противника, за да триумфира със 7:5. Това обаче не променя факта, че Алкарас излезе от първата част на мача с 26 непредизвикани грешки.

След това във втория отново изпитваше сериозни трудности и точно когато направи пробив, за да намали за 4:5, допусна нов такъв в 10-ия гейм и резултатът беше изравнен. Но в третата част Карлитос намери своя ритъм, проби в първия и последния гейм, и се класира напред. След срещата той посочи и прекъсването заради дъжд като фактор, който му е попречил да намери ритъма.

Не беше лесен мач, но намерих най-доброто си ниво в края му. Трябваше да чакаме цял ден, за да играем. А след това, когато стъпихме, трябваше да изчакаме да мине дъжда, така че не беше лесно. Но трябва да намираш начин да печелиш тези мачове в този тип ситуация", заяви Алкарас след края на срещата, която приключи малко преди 0:30 часа местно време.

В друга среща от втория кръг финландецът Емил Русувуори отстрани номер 7 в подреждането Андрей Рубльов (Русия) със 7:6 (10), 5:7, 7:6 (3). Пак във втория кръг Адриан Манарино (Франция) преодоля Феликс Оже-Алиасим (Канада) с 6:4, 6:4.

Още един поставен отпадна пък в първия кръг и това е Камерън Нори (Великобритания), който е номер 13. Той отстъпи на френския ветеран Гаел Монфис с 6:3, 4:6, 3:6. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна