Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Опелка и Чжън няма да играят на Откритото първенство на САЩ

РАйли Опелка не е играл от година.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Представителят на домакините Райли Опелка и китайката Шуай Чжън отказаха заради контузии участие в тазгодишното издание на Откритото първенство на САЩ по тенис, което заточва на 28 август в Ню Йорк.
 
25-годишният американец ще бъде заместен в основната схема от аржентинеца Хуан Мануел Серудноло, а американката Каролин Долехайд ще играе на мястото на Чжън.

Райли Опелка ще пропусне надпреварата за втори пореден сезон, след като през 2021 година регистрира най-добрия си резултат на "Флашинг Медоус" с достигането до четвъртия кръг. Той не е играл в Тура на АТР от една година заради различни контузии.

34-годишната Чжън има две титли от Големия шлем на двойки, а през миналия сезон за първи път игра в четвъртия кръг на Откритото първенство на САЩ на сингъл. Китайката игра за последно през миналата седмица в Монреал, където отпадна в първия кръг.

Още двама водещи тенисисти - Ник Кириос (Австралия) и Пабло Кареньо Буста (Испания), отказаха участие в последния за годината турнир от Шлема заради травми.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна