Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Руските служби съобщиха, че са спрели диверсионна група, проникнала от Украйна

Сградата на Федералната служба за сигурност в Русия.
Снимка: БТА

Части на Федералната служба за сигурност (ФСС) и на министерството на отбраната на Русия са осуетили опит за проникване на диверсионна група от Украйна в Брянска област, като са убити четирима диверсанти, предаде ТАСС, цитирана от БТА. 

"ФСС и изпратените за подкрепление сили на руското министерство на отбраната в пограничния Стародубски район на Брянска област осуетиха опит за проникване на украинска диверсионно-разузнавателна група на територията на Руската федерация. Четирима диверсанти бяха ликвидирани", съобщи службата в изявление.

Според изявлението "на мястото на сблъсъка, освен чуждестранно оръжие, взривни устройства, комуникационни и навигационни уреди, са открити и дронове с дистанционно управление и стикери "Собственост на ФСС на Русия", както и руска символика, което свидетелства за подготовка на провокации и диверсионни действия на територията на Русия".

Малко по-късно губернаторът на Брянска област Александър Богомаз потвърди, че ФСС е предовратила проникването от Украйна на диверсионно-разузнавателна група на територията на руския регион.

Това е станало около 7 ч. московско (и българско) време тази сутрин. Петима от шестимата диверсанти са били убити, написа Богомаз в своя канал в "Телеграм". Той не уточни какво е станало с шестия човек от групата.

Вчера Богомаз съобщи в "Телеграм", че украинска диверсионно-разузнавателна група се е опитала да проникне на територията на Брянска област. Според губернатора няма пострадали, но са били нанесени частични щети на производствени мощности.

Агенция Ройтерс посочва, че няма как да провери тези съобщения чрез независим източник след вчерашния и днешния инцидент.

Ройтерс отбелязва, че през последните месеци взривове и нападения в руските региони, граничещи с Украйна, включително в района на Брянск, има почти всекидневно.

По публикацията работи: Мария Йорданова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна