Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рибакина и Сабаленка записаха успехи в Синсинати

Елена Рибакина
Снимка: Ройтерс

Елена Рибакина от Казахстан се класира за третия кръг на тенис турнир в Синсинати на твърди кортове от категория WTA 1000, след като се наложи над латвийката Елена Остапенко с 6:7(6), 6:2, 6:4 за близо 2 часа и 20 минути игра. 

Бившата шампионка от Уимбълдън загуби оспорвания първи сет в тайбрека, но след това стабилизира играта си и направи два пробива във втората част и два в третата, за да направи обрат и спечели мача.

На осминафиналите на турнира Рибакина ще се изправи срещу италианката Джасмин Паолини, която се наложи над испанката Кристина Букса с 6:1, 6:3.

Към следващия кръг продължава и Арина Сабаленка от Беларус, която е световния номер 2 в момента. Тя надигра американката Ан Ли със 7:5, 2:6, 6:4.

Американската тийнейджърка Коко Гоф също се класира за следващата фаза след победа над египтянката Маяр Шериф с 6:2, 6:2 за час и 20 минути на корта.

Напред се класира и хърватката Дона Векич, която излезе победителка от сблъсъка с беларуската Виктория Азаренка, като се наложи с 3:6, 6:3, 6:4.

Чехкинята Мари Боузкова също спели билет за място сред 16-е най-добри на турнира, след като се наложи над белгийката Елизе Мертенс с 6:2, 4:6, 6:1.

Водачката н схемата Ига Швьонтек постигна лесна победа с 6:1, 6:0 срещу Даниел Колинс и се класира за третия кръг на турнира.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна