Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров остава 19-и, прогрес на Виктория Томова (обновено)

Григор Димитров
Снимка: Ройтерс

В публикуваните днес световни ранглисти в тениса Григор Димитров запази позиция, а Виктория Томова записаха прогрес.

При мъжете Димитров запази мястото си и е на 19-ата позиция. Тази седмица 32-годишният българин ще се готви в Ню Йорк за Откритото първенство на Съединените щати, което започва на 28 август.

Адриан Андреев изкачи девет позици до №192. Той отново изпревари Димитър Кузманов,, който е 193-и. Пловдивчанинът от вторник е в Ню Йорк и започва утре участието си в квалификациите на US Open.

На върха продължава да е Карлос Алкарас с 9395 точки, въпреки загубата на финала в Синсинати. Втори е шампионът в Охайо Новак Джокович с 8795, а трети е Даниил Медведев 6530 точки.

При дамите Виктория Томова изкачи две места и  вече е 104-а. От днес тя започва на WTA 125 турнира в Чикаго. Не преди 20 часа наше време 28-годишната софиянка излиза срещу белгийката Марина Заневска.

Финалистката от Върнячка Баня Изабелла Шиникова запази 294-ото място в света. Гергана Топалова, която пък игра за титлата във Вроцлав, прелетя 17 позиции до номер 296.

Сред първите 500 от българките са още Денислава Глушкова (461) и Лиа Каратанчева (№469).

Челната тройка е непроменена. Води Ига Швьонтек, Арина Сабаленка и Джесика Пегула. Шампионката от Синсинати Коко Гоф изкачи една позиция и е на шестото място.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна