Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коко Гоф продължава след обрат в Ню Йорк

Гоф трябваше доста да се потруди за победата.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американката Коко Гоф се нуждаеше от обрат и почти три часа на корта, за да победи германската квалификантка Лаура Зигемунд с 3:6, 6:2, 6:4 в един от най-итересните мачове от женската програма на първия ден на Откритото първенство на САЩ по тенис.

Поставената под номер 6 в схемата Гоф изигра слаб първи сет, който загуби, след като допусна два пробива, но играта се обърна в началото на втория сет. Първият гейм в него продължи невероятните 26 минути и при осмата си възможност за пробив американката стигна до такъв.

Това зареди Гоф и до края на втория сет тя нямаше проблеми срещу Зигемунд. Американката поведе с два пробива преднина и в началото на третия сет и макар германската ѝ съперничка да върна единия, до нов обрат не се стигна.

Срещата бе изключително емоционална, а публиката в Ню Йорк изпрати с освирквания Зигемунд, която в края опитваше да бави играта. Самата Гоф изобщо не бе доволна от представянето си, както заяви в интервюто на корта след успеха си, но изрази задоволство от класирането си за втория кръг. Там тя ще срещне 16-годишната рускиня Мира Андреева в друг любопитен сблъсък. Андреева победи с 1:6, 6:3, 6:4 австралийката Оливия Гадецки.

Напред в турнира продължава и поставената под номер 4 в схемата Елена Рибакина. Казахстанката нямаше никакви проблеми и стигна до успех с 6:2, 6:1 над украинката Марта Костюк. Във втория кръг Рибакина ще се изправи срещу австралийката Айла Томлянович, която спечели с 3:6, 6:2, 6:4 срещу Пана Удварди от Унгария.

Бившата водачка в световната ранглиста по тенис Каролине Возняцки се завърна в турнирите от Големия шлем след близо четиригодишна пауза с победа с 6:3, 6:2 над руската квалификантка Татяна Просорова.

33-годишната датчанка определи завръщането си на кортовете в Ню Йорк като "невероятно преживяване" и разкри, че е била доста нервна преди срещата.

Във втория кръг Возняцки ще играе с двукратната шампионка на Уимбълдън Петра Квитова. Чехкинята, която е номер 11 в схемата, спечели с 6:1, 7:6(5) срещу Кристина Букса от Испания.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна