Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стоичков сред официалните гости на откриването на ЕвроВолей

Стоичков и Ганев
Снимка: H8S Hristo Stoitchkov

Христо Стоичков ще бъде сред официалните гости при откриването на Европейското първенство по волейбол за мъже във Варна днес. Футболната легенда ще наблюдава първата среща на България, която противопоставя националния тим срещу Испания. Двубоят ще се играе в зала "Конгресна" на Двореца на спорта от 20.30 часа.

"Стоичков е сред най-големите приятели на българския волейбол. Кавалерът на "Златната топка" редовно подкрепя националните ни отбори", написаха от Българската федерация по волейбол.

"Днес е волейболният ден на България! Ще бъда в Двореца на спорта във Варна да подкрепям нашите при откриването на Европейското първенство срещу Испания! А с цялото сърце вярвам, че дамите ни ще победят Нидерландия във Флоренция и ще се класират на полуфинал! Поздравления за моя голям брат Любо Ганев за всичко, което прави", написа Христо Стоичков в официалния профил на своя бранд в социалната мрежа Фейсбук.

Следващите мачове на избраниците на селекционера Пламен Константинов от груповата фаза на първенството са срещу Финландия (31 август), Украйна (2 септември), Хърватия (3 септември) и Словения (5 септември). Всички срещи на българския национален отбор ще се играят от 20.30 часа. Първите мачове в дните с по две срещи са от 17.30 часа. Осминафиналите във Варна ще се проведат на 8 и 9 септември, а четвъртфиналите - на 11 септември.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна