Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илиян Радулов и Ива Иванова на четвъртфинал в Канада

Илиян Радулов
Снимка: bgtennis.bg

Българските тенисисти Илиян Радулов и Ива Иванова се класираха за четвъртфиналите на силния турнир за юноши и девойки от категория J300 в Монреал, Канада.

Водачът в схемата при юношите Радулов победи британеца Оливър Бондинг със 7:6(4), 6:1. Следващият опонент на пловдивчанина е №8 Николай Будков Кяер от Норвегия.

При девойките Иванова, която е шеста поставена, даде само два гейма на Моника Екстранд от САЩ и спечели мача с 6:2, 6:0. На четнвъртфинал родената в Стара Загора Ива излиза срещу първата в схемата Минге Ксю от Великобритания.

Другите ни две представителки отпаднаха. Росица Денчева загуби от германката Соня Жиенбайева след 6:2, 4:6, 0:6. А Елизара Янева отстъпи след 4:6, 6:7(1) на втората Емерсън Джоунс от Австралия.

Турнирът е последна проверка за българите преди началото на Откритото първенство на САЩ при юношите и девойките, което започва на 3 септември. В Ню Йорк България ще бъде представена от Илиян Радулов при юношите и Ива Иванова, Росица Денчева и Елизара Янева при девойките.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна