Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветан Соколов: Във всички елементи не се представихме на ниво

Цветан Соколов е преодолял блокадата на Хърватия.
Снимка: БТА

Изказване на капитана на националния отбор на България по волейбол Цветан Соколов след срещата от група В на Европейското първенство между България и Хърватия, завършила 1:3 за гостите.

Цветан Соколов (капитан на България): "Да, абсолютно казах, че нямаме право на грешка срещу Хърватия, но за жалост ние още една грешка, така че сега съжаляваме, че изпуснахме питомното, сега ще годим дивото. Чака ни един труден мач срещу Словения, да се надяваме, че ще се възстановим по най-бързия начин и ще изиграем един доста по-добър мач, отколкото изиграхме днес, защото днес не изиграхме дори и мача, който вчера изиграхме. Днес просто ни падаха страшно леки топки, в атака лично аз не бях това, което съм и също на блок имахме доста проблеми. Общо взето във всички елементи не се представихме на ниво.

Хърватия изигра един доста по-добър мач, отколкото ние. През втория гейм от другата страна започнаха да натискат, дръпнаха ни от мрежата, не бих казал, че сме се сринали, ами точно обратното – опитахме да се съберем обаче не успяхме. Постарахме се например да тръгнем малко повече да рискуваме, но нещата не се получиха. И това доведе до този краен резултат за Хърватия. За жалост ние не изиграхме мача, който трябваше да изиграем, по начина, по който трябваше да го изиграем. Не изпълнихме тактически нещата, които бяхме подготвили и се случи това в момента. В Хърватия всички момчета ,които виждате играят в много хубави отбори. Бих казал, че знаят как се играе волейбол. От друга гледна точка те съумяха да играят добре, тактически стояха много добре вътре, технически те почти не сбъркаха – пляскаха в блока, разиграваха всичко, а при нас точно обратното - падаха много леки топки, това е недопустимо да правим такива грешки, особено, ако наистина искаме да играем на по-високо ниво.

Не знам на какво се дължи отстъпление от първата част, може би първия гейм го изиграхме с много малко грешки, добре подредени във всеки един елемент. Във втория, третия и четвъртия не успяхме да направим това, така че мисля, че това е единствената причина. Аз предпочитам да започнем слабо и да завършим добре, отколкото да завършим слабо."


По публикацията работи: Антони Йорданов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна