Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Швьонтек загуби от Остапенко и сдаде първото място в тениса

Остапенко детронира Швьонтек.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Световната номер 1 в женския тенис Ига Швьонтек отпадна в осминафиналите на Откритото първенство на САЩ след загуба от латвийката Елена Остапенко с 6:3, 3:6, 1:6. 

По този начин полякинята няма да може да защити точките от титлата си от миналата година и от следващия понеделник, 11 септември, ще бъде изместена от Арина Сабаленка от първото място в ранглистата.

22-годишната Швьонтек започна двубоя добре и взе първата част с 6:3, но след това нивото ѝ на игра падна сериозно и тя спечели само четири гейма в следващите два сета. От своя страна Остапенко показа обичайната си агресивна игра и реализира 31 печеливши удара за успеха. 

Така Швьонтек ще слезе от върха след 75 седмици на първото място, докато Остапенко, шампионка от "Ролан Гарос" 2017, ще срещне американката Коко Гоф в спор за място на полуфиналите. 19-годишната Гоф спря похода на завърналата се след дълго отсъствие Каролин Возняцки. Любимката на местните фенове се наложи с 6:3, 3:6, 6:1 и ще играе в четвъртфиналите в Ню Йорк за втори път в кариерата си. 

В другия четвъртфинал от горната част на женската схема ще се срещнат румънката Сорана Кърстеа и чехкинята Каролина Мухова, финалистка от "Ролан Гарос" през юни.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна