Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отстраниха Антони от националния отбор на Бразилия за домашно насилие

Антони (в жълта фланелка) беше изваден от тима на Бразилия.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Футболистът на Манчестър Юнайтед Антони бе отстранен от състава на бразилския национален отбор за предстоящите квалификационни мачове за световно първенство заради сериозните обвинения в домашно насилия, обявиха от футболната федерация на страната.

"В резултат на фактите, които бяха разкрити в понеделник, включващи нападателя на Манчестър Юнайтед Антони, които също така трябва да бъдат разследвани и за да бъде предпазена предполагаемата жертва, националният тим на Бразилия и футболната федерация решиха спортистът бе изваден от състава", се казва в позицията на местната централа.

От федерацията обявиха още, че 23-годишният футболист, чието пълно име е Антони Матеус дос Сантос, ще бъде заменен от играча на Арсенал Габриел Жезус в състава на Бразилия за квалификационните срещи за следващия Мондиал срещу Боливия и Перу.

Бразилските медии по-рано съобщиха за обвиненията във физическо насилие, отправени от бившата приятелка на Антони. Футболистът отрече обвиненията в профила си в социалната мрежа Инстаграм в понеделник.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна