Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Германската футболна федерация започва разговори за нов селекционер

Руди Фьолер (правият) ще има решаващата дума за новия наставник на Бундестима.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Германската футболна федерация започва разговори с кандидатите за поста селекционер на националния отбор, обяви президентът на централата Бернд Нойендорф.

По време на представянето на новия управляващ директор Андреас Ретих Нойендорф добави, че целта остава да има селекционер за следващите мачове през октомври срещу САЩ и Мексико.

Ханзи Флик беше уволнен на 10 септември след серията от пет мача без победа на Бундестима. Директорът на централата Руди Фьолер водеше тима при победата срещу Франция с 2:1 миналата седмица.

Нойендорф, Фьолер и председателят на Надзорния съвет на Германската футболна лига Ханс-Йоахим Вацке сега търсят нов треньор, като Нойендорф уточни, че Фьолер има основната роля.

"Направихме значителна крачка в мача с Франция. Искахме първо да отговорим на фундаментални въпроси, това се и случи", каза президентът на федерацията.

Той не пожела да навлиза в подробности, като дори не каза дали се преговаря с един или повече кандидати. Имената, споменати в медиите, включват Юлиан Нагелсман, нидерландецът Луис ван Гаал и бившият селекционер на Германия до 21 години Щефан Кунц, за когото се твърди, че вече не е начело на националния отбор на Турция.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна