Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Симон Байлс ще се бори за шеста световна титла в многобоя

Байлс има 19 златни медала от световни първенства.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Симон Байлс е готова да участва на шесто световно първенство в кариерата си този месец, след като постигна най-добрия резултат в многобоя на квалификациите в САЩ, съобщиха от американската федерация.

Байлс, четирикратна олимпийска шампионка и 19-кратна световна златна медалистка, е начело на отбора от пет жени, който заминава за Антверпен (Белгия), където тя спечели първата от петте си световни титли в многобоя през 2013-а на едва 16-годишна възраст.

"Връщам се там, където започна всичко. Ще се видим скоро в Белгия“, написа 26-годишната гимнастичка в Инстаграм.

Байлс ще стане първата жена, която ще представлява САЩ на шест световни първенства по спортна гимнастика, след като спечели квалификацията, оглавявайки класирането в многобоя на двудневния селекционен лагер тази седмица в Кейти (Тексас).

Шампионатът на планетата ще се проведе от 30 септември до 8 октомври в Белгия.

Американката се завърна в спорта през август след двегодишна пауза, след като се оттегли от няколко дисциплини на олимпийските игри в Токио 2020 заради проблеми с психичното здраве. Тя спечели рекордна осма титла в многобоя на националния шампионат и каза по-рано този месец, че целта й е да участва на Игрите в Париж следващата година.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна