Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА София изпревари Левски в първа лига

Заради агитката на Ботев срещата с ЦСКА София бе спряна за няколко минути през второто полувреме

ЦСКА-София постигна пета победа от началото на сезона в Първа лига, след като надигра Ботев (Пловдив) с 2:1 като гост в дербито от 10-ия кръг на шампионата. Играчите на Нестор Ел Маестро стигнаха до успеха с попадения на Джонатан Линдсет в 21-ата минута и на Дюкенс Назон в 66-ата от дузпа. В 79-ата „канарчетата“ намалиха изоставането си с гол на Константинос Балоянис, но не успяха да избегнат поражението. Така ЦСКА временно изпревари Левски на третата позиция в класирането с актив от 18 точки, с 2 повече от „сините“, но и с мач повече. Ботев остава на 11-ото място в подреждането с 9 точки, колкото имат Локомотив (София) и Ботев (Враца). 

Двубоят започна динамично и в 10-ата минута Тобиас Хайнц от състава на ЦСКА отправи първи точен удар в мача от около 20 метра, попаднал право в ръцете на Хидайет Ханкич. В ответната атака Николай Минков получи отляво в наказателното поле на гостите и центрира успоредно на голлинията, където в опита си да изчисти Браян Кордоба бе близо до това да си отбележи автогол, но топката излезе в корнер. Малко след това пък вратарят на Ботев спаси и силен шут на Матиас Фаетон от дъгата на наказателното поле. 

В 21-ата минута „червените“ откриха резултата. Фаетон напредна по левия фланг и върна към точката за изпълнение на дузпа, от където Джонатан Линдсет засече в долния десен ъгъл на Ханкич за 0:1.

В 32-ата минута играчите на Нестор Ел Маестро имаха претенции за дузпа за нарушение на стража на „канарчетата“ срещу Тобиас Хайнц, но главният съдия Георги Давидов остави играта да продължи. 

Шест минути след това домакините стигнаха до първия си точен удар дело на Самуел Акере, който обаче не затрудни Густаво Бусато. 

В 41-ата минута ЦСКА организира нова опасна атака отляво, Линдсет центрира и Дюкенс Назон стреля в гредата, след което Марселино Кареасо изпревари Ханкич и върна към Иван Турицов, който реализира второ попадение, но то не бе зачетено заради засада на колумбиеца. Така почивката дойде при гол аванс в полза на „червените“.

В началото на втората част на два пъти мачът бе прекъсван заради пуснати димки от феновете на Ботев, а след като играта бе подновена в 66-ата минута ЦСКА получи правото да изпълни дузпа. Тобиас Хайнц центрира от корнер и след разбъркване в наказателното поле топката срещна ръката на Антоан Барона. след намесата и на ВАР Георги Давидов посочи бялата точка. Зад топката застана Дюкенс Назон, който не сбърка с мощен удар в десния ъгъл, за да удвои аванса на своя тим – 0:2. 

В 73-ата минута „канарчетата“ пропуснаха изгодна възможност за гол. Антоан Бароан бе изведен зад защитата на „червените“ с дълго подаване и успя да овладее, след което нанесе удар от въздуха с левия крак, преминал покрай гредата. Шест минути след това обаче Ботев намали изоставането си. Ивелин Попов изведе Константинос Балоянис отляво в наказателното поле на столичния тим и гръцкият краен защитник не остави шансове на Густаво Бусато с мощен удар в горния ляв ъгъл – 1:2. За Балоянис това е първо попадение с екипа на Ботев (Пловдив).

Заради забавянето в началото на втората част главният съдия даде 11 минути продължение на двубоя, в което "жълто-черните" потърсиха изравняването, но не стигнаха до чисти положения пред вратата на гостите, а в 97-ата минута Бусато отрази далечен удар на резервата Красиан Колев и така играчите на Нестор Ел Маестро се поздравиха с крайния успех.

В следващия кръг Ботев (Пловдив) гостува на Черно море, докато ЦСКА-София посреща Локомотив (София).


По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени