Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Иванка Динева е новият директор на Изпълнителна агенция "Медицински надзор"

Иванка Динева
Снимка: МЗ

Във връзка с предстоящото преструктуриране на Изпълнителна агенция "Медицински надзор" (ИАМН) и отделянето на Изпълнителна агенция по трансплантациите в самостоятелна структура, министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков взе решение за смяна на ръководството, съобщават от Министерството на здравеопазването.

Иванка Динева поема поста изпълнителен директор на ИАМН, считано от днес, 26 септември, който до този момент бе оглавяван от проф. Росен Коларов.

Иванка Динева работи в системата на здравеопазването от 2002 г. Започва като младши експерт "икономист“ в районен офис към РЗОК – София столична и достига до длъжността главен експерт. От 2008 до 2012 г. е заемала последователно няколко длъжности в Централно управление на НЗОК – главен юрисконсулт, и.д. Началник на самостоятелен отдел "Правен" и Директор на дирекция "Правна".

От 2012 г. до началото на 2017 г. работи като консултант в частния сектор, адвокат към Софийска адвокатска колегия, Съветник на министъра на здравеопазването и подуправител на НЗОК в периода октомври 2015 - февруари 2017 г.

От май 2017 г. до декември 2020 г. Динева е съветник на заместник министър-председателя по икономическата и демографската политика, а от декември 2020 г. до септември 2022 г., директор на Столичната здравна каса. 

По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.

Най-четени