Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Роналдо с първи гол в Азиатската Шампионска лига

Кристиано Роналдо се радва след гола си за 1:1.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Кристиано Роналдо отново вкара за саудитския Ал Насър, този път в азиатската Шампионска лига за 3:1 над таджикистанския Истиклол. Това е втора поредна победа в континенталния турнир за Ал Насър, който е на първо място в група Е с 6 точки.

Гостите от Таджикистан откриха резултата минута преди края на първото полувреме чрез Сенин Себай.

Второто полувреме започна с безмилостен натиск на домакините, а Истиклол издържа до 66-ата минута, когато Кристиано Роналдо с елегантен завършващ удар направи 1:1, възползвайки се от грешка на защитата на узбеките. Така през новата кампания Роналдо  има общо 11 попадения във всички турнири, а този е негов първи гол в Шампионската лига на Азия.

 Последваха нови два гола на бразилеца Андесон Талиска. Най-напред 6 минути по-късно с глава направи 2:1, 13 минути преди края се разписа за 3:1 с нисък удар по диагонала до гредата.

На второ място в групата е иранския Персеполис, който се справи с 1:0 с Ал Духаил (Катар), за първата си победа.

Срещата от група С между друг ирански клуб – Сефахан, и Ал Итихад (Саудитска Арабия) не се състоя, тъй като футболистите на гостите отказаха да излязат на терена в Исфахан. Причината е, че на входа към терена е била поставената статуя на убития ирански генерал Касем Солеймани. От Азиатската футболна конфедерация (АФК) заявиха, че мачът е бил "отложен поради непредвидени и от извънредна причина обстоятелства". В същата група С Ал Кува Еър Форс (Ирак) победи с 2:1 АГМК (Узбекистан).


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна