Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проницателният разказвач на живота… Иво Иванов, номиниран за "Будител на десетилетието"

Опитвам се да помогна на хората да стана по-силни, да открият сила в болката, да открият триумф в разочарованието. И може би затова тези прекрасни, светли хора, искат да говорят с мен, да чуят какво мисля за тяхната болка, как мога да им помогна… Дали не сме напът да повторим най-драстичните си грешки като човечество…

От 30 години живее в САЩ, но той е български писател, журналист и баскетболен треньор, автор на три сборника с вдъхновяващи истории, базирани на реални събития и с герои от заобикалящия ни свят: "Кривата на щастието", "Отвъд играта" и "Хроника на болката".

Той е Иво Иванов, един от десетте номинирани в кампанията на БНР и Ива Дойчинова "Будител на десетилетието"

Приятелите му го определят като невероятен добряк, а критиката го смята за изключително талантлив, чувствителен и проницателен разказвач, чиито текстове, написани от другата страна на Атлантическия океан, предизвикват хората да се замислят за наистина важните неща в живота – да търсим своя смисъл, като поставяме човечността и любовта пред жестокостта и омразата.

А олицетворение на неговата доброта е желанието му да помага, безкористно – когато е у нас прави и невъзможното да отиде до Калофер, за да се срещне и да вдъхне поне мъничко надежда на Николай Божиков - млад мъж от градчето, страстен почитател на футболния ЦСКА, който от дълги години страда от мускулна дистрофия и е прикован към леглото.

Ако историята на Иво вие докоснала и той е вашият Будител, гласувайте за него.

А кой от номинирани в кампанията ще е победител, ще стане ясно на тържествена церемония, която традиционно ще се проведе и излъчи на празничния 1 ноември в ефира на БНР, bTV и партньорски мрежи на водещи български медии.


По публикацията работи: Eкип на БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени