Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петя Неделчева: Ще помагам на сестри Стоеви до Париж 2024

Петя Неделчева с Габриела (вляво) и Стефани Стоеви с купите в Глазгоу.
Снимка: БФБадминтон

Главният треньор на Българската федерация по бадминтон Петя Неделчева-Хранова беше до Габриела и Стефани Стоеви при успеха им на двойки в Глазгоу вчера.

Тя разясни пред сайта на БНР защо пътува с тях и докога ще работят заедно със сестрите.

„Ще се опитам да помогна на Габриела и Стефани да се класират за олимпийските игри в Париж. Те нямат личен треньор но имат нужда от човек и  аз поех ангажимент като главен треньор. Не съм им личен треньор, но си изпълнявам задълженията на главен треньор към Федерацията. В Шотландия те изиграха много силен турнир“, обясни петата от Атина 2004 Неделчева.

Тя допълни, че ще пътува може би през турнир със Стоеви до края на квалификационния цикъл догодина. Петя не е с тях във Финландия, но ще бъде за следващото състезание в Дания. За момента българките не попадат сред 16-те двойки, които се класират за Игрите във френската столица, но са с много големи шансове да се класират.

Шансове за Париж 2024 би имала и първата ни ракета при жените Калояна Налбантова, която вчера спечели Откритото първенство на България. Но за тази цел тя трябва да влезе сред първите 60 в световната ранглиста, в която в момента е 90-а, но ще прогресира в новата класация утре.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна