Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Учители и ученици "Заедно в час"… Евгения Пеева-Кирова и Траян Траянов, номинирани за "Будител на десетилетието"

Снимка: Колаж: БНР

Българските учители силно вярват в потенциала на всяко дете. Образованието е ключът към една по-просперираща България. Искахме, да покажем, че е възможно у нас да бъде изградим модел на мотивирани и изявени млади хора, които да бъдат учители в най-нуждаещите се райони. Учим се постоянно…

Думите са на двама млади и нахъсани българи, които повече от десетилетие са в помощ на образователната система у нас.

Евгения Пеева-Кирова е основател на Фондация "Заедно в час" и първи неин изпълнителен директор в периода 2010-2019 г., а днес е член на Управителния съвет на организацията. Притежава бакалавърска степен по икономика, политология и социология от Харвардския университет и магистърска степен по образователен мениджмънт от Пловдивския университет "Паисий Хилендарски".

Траян Траянов е част от екипа на Фондация "Заедно в час" от нейното създаване през 2010 г., като от 2019 г. е изпълнителен директор и член на Управителния съвет на организацията. Има бакалавърска степен по социални науки от Харвардския университет и магистърска степен по социология от Университета в Кеймбридж.

Именно те са двигателите на Фондация "Заедно в час", която през последните 12 години се утвърди като една от най-дейните и влиятелни неправителствени организации у нас в сферата на образованието.

Организацията им работи за осигуряването на равен достъп до качествено образование за всяко дете в България чрез разнообразни дейности – програмите им "Нов път в преподаването", "Училища за пример", "Учим заедно", както и образователната за педагози Prepodavame.bg - специализиран сайт, който предлага ресурси за учители, директори и образователни експерти, включително добри практики, наръчници, работни листове, обучения, уебинари и др., като над 500 преподаватели са минали през програмите им.

Фондацията им провежда и благотворителната инициатива "Предизвикай се с кауза" - ежегодна инициатива с участието на популярни личности и любители на спорта, която има за цел да събере средства в подкрепа на дейността на организацията чрез участие в различни спортни дейности.

Ако каузата на Евгения и Траян вие докоснала, гласувайте за тях в класацията на БНР и Ева Дойчинова "Будител на десетилетието"

Кой от десетте номинирани ще грабне приза ще стане ясно на тържествена церемония, която традиционно ще се проведе и излъчи на празничния 1 ноември в ефира на БНР, bTV и партньорски мрежи на водещи български медии. 

По публикацията работи: Eкип на БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна