Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Киев съобщи за свалени руски дронове и осуетен саботаж

Руско самоходно оръдие на неуточнена бойна позиция, 18 май 2023 г.
Снимка: БТА

Украйна е свалила 28 руски дрона през нощта, съобщиха днес украинските военновъздушни сили. При руски удар обаче са били повредени пристанищни складове в Одеска област, предаде АФП.

Вражески дронове е имало тази нощ в най-малко 6 украински области. Свалените дронове са били "Шахед-131/136", се пояснява в съобщението на украинските сили в приложението "Телеграм".

Общо Москва е изпратила 33 дрона по Украйна от Белгородска област, граничеща с Украйна, и от нос Чауда, в източната част на Кримския полуостров, посочва БТА.

При един от ударите с дрон е била повредена пристанищна складова инфраструктура и жилищни сгради в района на Измаил, заяви областният управител на Одеска област Олег Кипер. 80-годишен мъж е пострадал при възникналия след удара пожар и е приет в болница с изгаряния.

Тази сутрин украинските сили съобщиха, че са предотвратили опит на руски саботьори да проникнат през границата в украинската Сумска област, предаде Ройтерс. Новината съобщи Сергий Наев, началник на обединения оперативен щаб на украинските въоръжени сили.

Саботьорите са опитали да прекосят държавната граница, за да се отправят към критично важна гражданска инфраструктура, написа Наев в "Телеграм". Те са били общо осем, но са били отблъснати от украинските сили. При операцията няма ранени или убити украински военни.

По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна