Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България с 5 медала от Европейската купа (обновено)

| обновено на 12.10.23 в 17:02
Радослав Росенов спечели с 5:0 съдийски гласа.
Снимка: БФБокс

България си осигури пет медала от Европейската купа по бокс в черногорския град Будва, след като днес и двамата ни представители записаха убедителни побеси.

В категория до 54 килограма Ясен Радев победи Сергей Новак (Молдова) и се класира за полуфиналите на турнира. Така той си гарантира минимум бронзово отличие. 

Радев доминираше в хода на цялата среща. Той демонстрира много добро движение по ринга и не остави почти никакви шансове на противника си. За място на финала в Будва, Радев ще се изправи срещу Федерико Сера (Италия). Срещата е утре (13 октомври). 

Радослав Росенов осигури петия медал за страната. Многократният ни световен и европейски шампион се забавлява на ринга по пътя към победата над Андрей Барсанеску (Румъния). Националът постигна категорична победа с 5:0 гласа и се класира за полуфиналите на турнира в Черна гора.
19-годишният Росенов боксира в типичния си стил, с много движение и отклони, без да допуска съперника си в опасна близост. Българинът показа самочувствие и много разнообразна игра, за да си осигури победата. В петък той ще се изправи за място на финал срещу представителя на домакините Томислав Джинович.
На ринга утре ще видим и останалите ни полуфиналисти: Ергюнал Себахтин (48 кг), Ясен Радев (54 кг), Хавиер Ибаниес (57 кг) и Йордан Морехон (+92 кг).


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна