Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Националите заминаха за Тирана в минорно настроение

Капитанът Десподов (вляво) говори преди отлитането на тима.
Снимка: БТА

Българският национален отбор по футбол замина в минорно настроение днес за Тирана с чартърен полет от София, за да изиграе втората си среща за октомври – контролата срещу Албания утре. В петък националите загубиха с 0:2 от Литва на Националния стадион в квалификация за Евро 2024.

"Няма как да говорим за добро настроение. Опитахме се, доколкото можем някак да успокоим нещата. Но това е за момент. Защото утре ни чака още един тежък мач. Всички го знаем това нещо и трябва да сме готови за това, което ни очаква", заяви на летището Кирил Десподов.

"Няма как да говорим, че липсва желание в отбора. Няма футболист, който в съблекалнята да каже: Днес ще загубим. Всички излизаме с желание да спечелим. Онзи ден, ако гледаме реално, изпускаме четири положения. Две от които 100-процентови. После наша грешка, на всеки може да се случи. Нормално е. Анди Краев се извини. Но той гореше на терена. И този червен картон просто ни свали на земята. През второто полувреме излязохме малко по-напред, опитахме се да върнем гола. Не се получиха нещата и стана 0:2 и мачът приключи".

Капитанът на тима заяви, че не е негова работа да говори за смяната на националния селекционер Младен Кръстаич.

"Треньорска смяна не мога да коментирам, защото съм футболист и съм долу на терена. Има си хора, които да преценяват тази ситуация. Решението за нас – за футболистите, е утре да излезем и да умрем на терена, както се казва".

На въпрос дали усеща някакви извънредни мерки от страна на БФС, Десподов заяви: "Не мога да коментирам. Нашата работа на терена, не ме вкарвайте в интриги".

"Може би липсата на българи в българското първенство, във водещите отбори, както и липсата на много играещи зад граница, вероятно също е част от пъзела. Всички в България искаха подмладяване на националния отбор и това нещо го получиха. От една година Младен Кърстаич е на поста си, подмлади изцяло отбора. Започна да гради нещо, което преди не беше направено – средна възраст 23-24 години. Направихме нелоши резултати в първите мачове. Добре започнахме, видя се желание – нова схема на игра, нови футболисти. Всеки, който разбира от футбол, знае че трябва да се даде време. Разбира се, тука говорим за квалификации, в които се искат резултати от всички хора в България. Но трябва да се погледне и от тази гледна точка – доста неща се промениха и това е по желание на хората. Това се направи. Отборът има потенциал. Ако срещу Сърбия и Черна гора беше малшанс и липса на опит, с Литва няма как да е лош късмет, а наши грешки", каза футболистът на гръцкия ПАОК.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна