Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Линдельоф е предложил прекратяването на мача в Брюксел

Виктор Линдельоф
Снимка: БТА

Капитанът на шведския национален отбор по футбол Виктор Линдельоф е обсъждал със своите съотборници и с играчите от тима на Белгия дали да продължи мача от квалификациите за Европейското първенство, след което шведите решиха да не излязат за второто полувреме, каза футболистът пред шведския вестник "Афтонбладет". 

"Говорих със съотборниците си и всички бяха категорични, че не искат да продължаваме да играем. Белгийските играчи се съгласиха с нашата позиция. Тези, които имат роднини или приятели тук, искаха да се свържат с тях и да разберат дали всичко е наред", заяви Линдельоф.

Старши треньорът на шведския национален отбор Яне Андерсон каза, че също не е имало друг избор, освен да се прекъсне мача. 

"Когато слязох на трибуните по време на почивката, получих информация какво се е случило. Нямахме друг избор, освен да не доиграем мача", добави той.

Малко преди мача двама фенове на шведския национален отбор бяха застреляни в Брюксел. Срещата между отборите на Белгия и Швеция, която се игра на стадион "Крал Бодуен" в Брюксел, беше прекратена при резултат 1:1 след първото полувреме. Шведските футболисти научиха за случилото се по време на почивката и отказаха да излязат за второто полувреме, а по-късно от УЕФА официално потвърди решението.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна