Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хуркач и Рууд отпаднаха рано в Токио

Каспер Рууд
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Полякът Хуберт Хуркач, който в неделя спечели турнира Мастърс 1000 в Шанхай, не успя да продължи успешната си серия и загуби още в първия кръг на надпреварата от категория АТР 500 в Токио.

Хуркач отстъпи с 6:3, 4:6, 6:7(4) на китаеца Чжъчжън Чжан след 2 часа и 17 минути игра, като трябва да се сърди само на себе си за пропусната победа. Той спечели сравнително лесно първия сет и реализира пробив още в първия гейм на втория, но допусна обрат.

Чжан, който е първата ракета на Китай при мъжете, взе пет от последните шест гейма във втория сет, а в третия определено бе по-свежият играч на корта. Хуркач успя да докара нещата до тайбрек, но в него допусна изоставане от 0:4 и в крайна сметка го загуби.

Във втория кръг Чжан ще играе с руснака Аслан Карацев.

Неуспешен се оказа денят и за втория в схемата Каспер Рууд. В мач от втория кръг норвежецът загуби с 3:6, 4:6 от американеца Маркос Гирон.

Рууд допусна два пробива в първия сет, но във втория изглеждаше, че държи ситуацията под контрол при 4:2 гейма. Тогава обаче Гирон спечели четири гейма и с това си осигури място на четвъртфиналите.

Неговият следващ съперник ще бъде Феликс Оже-Алиасим. Поставеният под номер 8 в схемата канадец надигра с 6:4, 6:1 австриеца Себастиан Офнер и записа две последователни победи за пръв път от турнира в Индиън Уелс през март месец.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна