Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

УЕФА реши да няма доиграване на мача Белгия - Швеция

Резултатът в мача в Брюксел остава 1:1.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мачът между Белгия и Швеция от квалификациите за Евро 2024 няма да бъде доигран и резултатът на почивката - 1:1 - ще бъде приет за краен. Двубоят в Брюксел бе прекратен след първото полувреме, след като двама привърженици на Швеция бяха убити при терористичен атентат в близост до стадион "Крал Бадуин".

Крайният резултат от срещата няма значение за класирането, тъй като Белгия вече си осигури класиране за европейското първенство следващото лято, докато Швеция няма шанс да финишира на една от първите две позиции, където и Австрия е недостижима. 

Поради това УЕФА уважава желанието на двете футболни федерации мачът да не бъде доиграван, с оглед и на натоварения футболен календар. "В този случай спортът остава на заден план, нашите мисли са с жертвите и техните близки", коментираха от Белгийската футболна федерация.

В същото време от УЕФА обявиха, че на територията на Израел няма да се играят мачове от европейските клубни турнири до второ нареждане. Причината е военният конфликт между Израел и Хамас.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна