Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Само непоставени тенисисти на полуфиналите в Токио

Играещият с "уайлд кард" Мочизуки стигна първия си полуфинал в АТР Тур.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Полуфиналистът от Откритото първенство на САЩ Бен Шелтън (САЩ) се класира за полуфиналите на турнира по тенис за мъже на твърди кортове в Токио от сериите АТР 500. Само непоставени тенисисти стигнаха до тази фаза в Япония.

21-годишният Шелтън отстрани сънародника си Томи Пол, пети в схемата, със 7:6(4), 6:3 в мач, продължил час и 40 минути.

Бен Шелтън поведе с 5:4 в първия сет, допусна изравняване, но спечели първия сет след тайбрек, а във втората част дръпна с 5:3 след пробив и затвори мача при 6:3.

В битката за класиране на финала Шелтън ще се противопостави на друг американец Маркос Гирон, който елиминира осмият поставен Феликс Оже-Алиасим (Канада) с 6:1, 6:4 за час и 21 минути.

Четвъртият в схемата Алекс де Минор от Австралия отпадна на четвъртфиналите след поражение от руснака Аслан Карацев с 3:6, 2:6. Мачът продължи час и 37 минути.

Съперник на Карацев на полуфиналите ще бъде 215-ият в световната ранглиста японец Шинтаро Мочизуки.

20-годишният Мочизуки продължи със силното си представяне с успех над представителя на Австралия Алексей Попирин със 7:5, 2:6, 7:5 в сблъсък, продължил два часа и 24 минути. Японецът, бивш номер 1 при юношите, нямаше победа в тура преди участието си на турнира в Токио.

Попирин успя да изравни за 1:1 след неуспешния първи сет, но в третата част Шинтаро Мочизуки стигна до победата с пробив за крайното 7:5 при първата си възможност да затвори мача.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна