Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

16-годишен загина в тежка катастрофа край Силистра

Снимка: БГНЕС

16-годишен младеж е загинал при тежка катастрофа край Силистра. 

Пътното произшествие е станало около 22.30 часа във вторник. 

Момчето е пътувало в лек автомобил "Фолксваген", управляван от 20-годишен шофьор, който изгубил контрол над возилото и то се ударило в дърво.

Водачът, както и друг мъж, пътувал в колата, не са пострадали. 

На мястото на инцидента е извършен оглед и са назначени съдебно-медицинска и автотехническа експертизи.

 Изясняват се причините за пътното произшествие. 

Полевите тестовете за алкохол и наркотици направени на шофьора са отрицателни, съобщават от Апелативна прокуратура – Варна.

Мястото, където се случва това е известно на силистренци като "кръстовище на смъртта" – в района на с. Калипетрово, на пътя Силистра – Алфатар.

Проектът за ремонт на този път е от 2007 година. Самата рехабилитация на пътния участък стартира 2011 г., като е било заложено от четириклонно кръстовище да стане кръгово, но това не се случва.

Статистиката показва, че в период от пет години, когато бе поставена хоризонтална "шумяща" маркировка, която да спомогне за принудителното намаляване скоростта на движение, светеща вертикална маркировка и предупредителни табели в ярък цвят за обозначаване на участъка като "Участък с концентрация на ПТП", на това място има регистрирани над 20 пътно-транспортно произшествия с ранени и загинали.

Причините за допуснатите ПТП са идентични – движещите се по път ІІ-21 не съобразяват предимството на път І-7. Това е така, защото път ІІ-21 е с предимство в продължение на 114 км. и пътуващите не съобразяват поставената вертикална маркировка на кръстовището с път І-7, която е крайно недостатъчна.

От 2007 година има проект за ремонт на пътя Силистра-Алфатар.


По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени