Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГДБОП удари контрабандата на цигари, откриха 13 млн. къса в столицата

Снимка: МВР

ГДБОП с пореден удар по контрабандата на цигари. По време на проверка в склад в столичен квартал антимафиотите са открили над 13 млн. къса.

Полицейските действия са предприети след получена информация за съхранение и разпространение на големи количества цигари от различни марки.

В хода на работата по случая и от събраните данни органите на реда са стигнали до извода, че акцизните стоки най-вероятно са внесени нелегално в страната.

Последвали проверки и с разширяването на постъпилата информация в столицата е установено складово помещение в района на производствената зона "Модерно предградие", използвано за съхранение на големи количества цигари без бандерол. Според събраните до момента данни, от склада е извършвано разпространение на нелегално въведените цигари на територията на цялата страна.

При съвместна проверка на ГДБОП и Агенция "Митници" е открит един от мъжете, които са стопанисвали помещението. Той е на 42 години и е арестуван за 24 часа. След това му е повдигнато обвинение и му е определена парична гаранция в размер на 10 000 лв.

Цялото количество от 13 160 000 цигари без бандерол е иззето. Тютюневите изделия били от две марки.

От складовото помещение са иззети намерените количества тютюневи изделия без бандерол, от две марки, общо 13 160 000 къса. Иззети са и откритите на място превозни средства.

По данни на МВР с изземването на цигарите е предотвратена щета за бюджета в размер на 4 923 750 лв. Работата по случая продължава.


По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна