Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още трима се отказаха от турнира на АТР в София

Себастиан Корда
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Още трима тенисисти отказаха участие на АТР 250 тенис турнира в София, чиито квалификации започват на 4 ноември.

Това са американците Себастиан Корда и Макензи Макдоналд, както и испанецът Алехандро Давидович Фокина. 

23-годишният Корда, който е 24-и в световната ранглиста в момента, трябваше да бъде поставен под номер 5 според предварителните заявки, но в последния момент прецени да не играе на надпреварата на твърда настилка в българската столица. 

Американецът направи добър сезон 2023, в който се изкачи до рекордното в кариерата си 23-о място в средата на миналия месец. Той не успя да спечели титла, но достигна до два финала в Тура - в Аделаида през януари и в Астана в началото на октомври. В турнирите от Големия шлем Корда направи най-добро представяне в Австралия през януари, достигайки до четвъртфиналите.

Макдоналд снощи отпадна във втория кръг на надпреварата от сериите Мастърс 1000 в Париж след поражение от четвъртия в света Яник Синер (Италия) със 7:6(6), 5:7, 1:6.

Така четирима от водещите американски тенисисти, които бяха заявили желание да играят, няма да пристигнат в българската столица след отказите по-рано през седмицата на Франсис Тиафо и на Бен Шелтън.

Заместници на отказалите се на този етап са Маркос Гирон (САЩ, 59-и в класацията на АТР), Фабиан Марожан (Унгария, 61) и Александър Шевченко (Русия, 63). 


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна