Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър Лазаров допусна обрат в "Арена София"

Александър Лазаров
Снимка: БГНЕС

Участващият с "уайлд кард" Александър Лазаров отпадна в първия кръг на АТР 250 тенис турнира в София.

Националът за Купа „Дейвис“ отстъпи на руснака Павел Котов с 6:3, 1:6, 2:6 в първия си мач на единично от повече от пет месеца заради операция на ахилесовото сухожилие.

Българинът започна вихрено двубоя и с агресивна и точна игра за 18 минути поведе с 5:0 гейма. В седмия сервираше за спечелването на частта и стигна до сетбол, но 80-ият в света Котов успя да се спаси и да върне единия пробив. При 5:3 Лазаров отново подаваше за затваряне на сета. Той стигна до 40:0 с форхенд уинър и приключи частта веднага с отличен сервис, за което получи аплодисменти от публиката и своето семейство, което беше в една от ложите. Сетът продължи 31 минути.

В началото на втората част роденият в Маями Алекс допусна пробив за 0:2 след двойна грешка. В петия гейм той имаше две възможности за рибрейк, но финалистът от турнира в Стокхолм Котов се спаси с добри начални удари. В следващия гейм след две двойни грешки руснакът отново проби за 5:1 и след това сервираше за изравняване на частите, като се справи успешно.

В заключителния сет Лазаров започна с убедителен сервис гейм. Но после Котов направи пробив за 2:1. В петия гейм българинът се озова в ситуация 15:40, но отрази двата брейкбола. После се справи и с трети с изящна къса топка, а с четвъртия и петия – с добри сервиси При шестата, обаче трябваше да капитулира – 1:4. При 1:5 българинът сервираше за оставане в двубоя и се справи със задачата. След това руснакът подаваше за място на осминафиналите, където го очаква №4 в схемата Себастиан Баес от Аржентина. След третия си ас Котов стигна до два мачбола, но Лазаров ги отрази със смела игра. При третия обаче руснакът успя.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна