Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лазаров след мача: До 5:0 усещах адреналина, доволен съм само, че издържах до края

Александър Лазаров
Снимка: БТА

Националът на България за Купа „Дейвис“ Александър Лазаров беше емоционален на пресконференцията си след загубата в три сета от №80 в света Павел Котов.

„Оперираха ме (заради скъсано ахилесово сухожилие) през май там, където са оперирали баща ми и кариерата му е приключила. Дори същият лекар. Господ ми взе мускули, а ми даде акъл. Исках да се боря и да играя отново. Станах на 26 години вчера и не съм правил нищо друго в живота си освен да играя тенис“, започна Лазаров.

„До 5:0 усещах адреналина и левия си (опериран) крак го усещах. Но после не можех да се движа пълноценно, за да избягам от бекхенда си. Единственото, от което съм доволен, е че успях да играя до край“, отговори Алекс на въпрос от сайта на БНР.

„Беше уникално изживяване в залата. Благодаря на феновете, които ме подкрепяха! Изпитвах напрежение в последната седмица, защото ми казваха, че не заслужавам „уайлд кард“ за този турнир. Не смятам, че е така и мисля че заслужавам да играя. Имах притеснение дали ще мога да покажа добър тенис. Котов беше преодолим, пробиваше ме без да прави нещо специално, само връщаше топката. Можех да го бия 6:0, 6:2, ако бях здрав, за който разбира от тенис“, допълни Лазаров.

Той говори и за бъдещите си планове.

„Няма да спре да ме боли кракът, но в края на месеца планирам участие в турнири. Това е единственият начин да се заздрави крака. Пътува ми се“, обясни Александър Лазаров.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна