Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хиляди изпратиха сър Боби Чарлтън на "Олд Трафорд"

Катафалката пред паметника на Чарлтън, Бест и Лоу на "Олд Трафорд".
Снимка: БТА

Хиляди фенове почетоха погребалната процесия на легендата на Манчестър Юнайтед сър Боби Чарлтън на „Олд Трафорд“ по пътя от стадиона до катедралата на Манчестър, където ще се проведе частна церемония.

Чарлтън, световен шампион с отбора на Англия и един от най-великите футболисти на Манчестър Юнайтед, почина на 21 октомври на 86-годишна възраст.

Бившият мениджър на Юнайтед сър Алекс Фъргюсън, бивши футболисти, сред които Анди Коул и Пол Скоулс, настоящият национален селекционер Гарет Саутгейт, звезди като Гари Линекер и Емилио Бутрагеньо, както и принц Уилям бяха сред първите пристигнали от над 1000 поканени гости за службата в катедралата.

Множеството от фенове ръкопляскаше докато кортежът достигна до статуята посветена на Чарлтън, Джордж Бест и Денис Лоу, опасана в основата си от кръгове от стотици букети с цветя и шалове, които продължават да растат.

Боби Чарлтън бе ключова фигура в състава на Англия, спечелил световното първенство през 1966 година. Той записа 758 мача за Манчестър Юнайтед, в които отбеляза 249 гола.



По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна