Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Футболните национали до 21 г. пак не победиха Косово в квалификация

Българите (в бели фланелки) на два пъти повеждаха в Прищина.
Снимка: БТА

Младежкият национален отбор на България до 21 години завърши наравно 2:2 при гостуването на Косово в квалификационна среща за европейското първенство по футбол. 

Ремито остави България на трето място с 6 точки от 5 мача, колкото има и вторият Германия, но българите са с три мача повече. Косово е четвърти с 5 точки, лидер в група D е Полша с 9 точки.

Българите на два пъти повеждаха в резултата на стадиона в Прищина, но домакините се добраха до точката с две попадения на Ардит Тахири.

Мартин Сораков от Славия откри резултата в 7-а минута след подаване на Георги Николов, а домакините изравниха чрез Тахири в 34-а минута.

Националите отново поведоха в самия край на първата част с точно попадение на нападателя на Левски Марин Петков, който бе оставен непокрит и сам срещу вратаря Алтин Гьокай не сбърка за 2:1.

В 59-ата минута грешка в защитата на българския отбор помогна на Косово да стигне до ново равенство. Централният защитник на домакитите Валон Зумбери проби от ляво и центрира за Тахири, който технично пусна топката покрай вратаря ни Дамян Христов за крайното 2:2.

България имаше отлични възможности да стигне до трите точки, но пропуски пред вратата на домакините направиха Никола Илиев и влезлият като резерва Роберто Райчев.

"Доволен съм от играта в офанзивен план, имахме много положения, при това на чужд терен. Има класа в отбора, липсваше ни малко късмет, за да вземем три точки", коментира след мача селекционерът Александър Димитров пред Диема.

Така младежките национали отново не успяха да победят Косово, след като преди месец срещата между двата отбора в София също завърши наравно 1:1.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна