Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Антоанета Стефанова: Желанието ни за победа и себераздаването дадоха резултат

Антоанета Стефанова говори на летището.
Снимка: БГНЕС


Европейските шампионки по шахмат се завърнаха в България след триумфа си в Будва снощи.

"За много кратко време успяхме да се сплотим като екип и отбор, всяка една даде всичко от себе си, желанието ни за победа и себераздаването дадоха резултат. Всяка една чувстваше подкрепата на останалите. Надявам се тези успехи да допринесат за окончателното изчистване на ситуацията с шахмата в България. Радвам се, че вървим по пътя на това отново да бъдем признати международно". Това заяви капитанът на тима Антоанета Стефанова.

Шампионките бяха посрещнати на летището от премиера Николай Денков и спортния министър Димитър Илиев след историческия си успех в Будва. "Това е един споделен успех, затова е по-сладко. Ние постигнахме тези успехи без държавно финансиране. Благодаря на всички, които направиха този успех възможен. Тези прекрасни момичета имат цялото бъдеще пред себе си, аз съм сигурна, че те ще донесат още много медали на България", каза още Стефанова.

"Много съм щастлива, че този път бяхме водени от Антоанета Стефанова, за нас винаги е радост да учим от нейния професионализъм. Радваме се, че ние със своя талант и работа също допринесохме за този успех. Винаги даваме всичко от себе си, знаем, че сме силни. Сега сме европейски шампионки, от моя резултат също съм много доволна и това ми дава мотивация", сподели Нургюл Салимова, която получи и индивидуално отличие в Будва, след като не загуби нито една от деветте си партии на втора дъска.

Още от Нургюл - топлото й отношение към Антоанета, във втория звуков файл:

"През цялото време работихме в един екип, тя (Стефанова) ни даваше спокойствие, защото има голям опит в такива състезания и доста допринесе със своя опит. Аз още не мога да осъзная, не сме спали, ще ми трябва още малко време да осъзная", каза Белослава Кръстева.

Нургюл Салимова, Антоанета Стефанова, Виктория Радева, мениджърът Петър Арнаудов и Белослава Кръстева (от ляво-на дясно).

"За мен е една изключителна радост и чест, да сме водени от Антоанета, защото всяка една от нас е израснала с мечтата да играе рамо до рамо с нея. Ние постигнахме един уникален успех", бяха думите на Виктория Радева.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.