Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Виктория Томова ще участва на турнир в Санкт Петербург

Виктория Томова
Снимка: Ройтерс

Виктория Томова ще бъде сред тенисистите, които ще участват на демонстративен турнир в Русия. „Трофеи Северной Пальмиры“ е отборно състезание и ще се проведе в периода 1-3 декември, а домакин е Санкт Петербург.

Събитието се провежда в обстановка на продължаващата война в Украйна и международни санкции спрямо Русия. Въпреки това домакините са успели да се договорят с високо ранкирани тенис звезди, които да вземат участие, като повечето са руснаци и сърби.

От Женската тенис асоциация обявиха, че няма да налага санкции на играчи, участващи в това състезание, съобщи Ройтерс. 

"Това събитие не е свързано с WTA и ние не подкрепяме събитието, което се провежда. Тенисистките по свое усмотрение имат възможност да участват в демонстративен турнир без наказание извън сезона", добавиха още от централата.

Първата ракета на България е в отбор „Лъвове“, където капитани са Янко Типсаревич и Светлана Кузнецова. В състава още са: Анастасия Потапова, Александър Шевченко, Ласло Джере, Карен Хачанов и Жасмин Паолини.

Капитани на отбор „Сфинксове“ са Анастасия Мискина и Николай Давиденко. В тима са: Душан Лайович, Вероника Кудерметова, Диана Шнайдер, шампионът от София Адриан Манарино, Юлия Путинцева и Робето Баутиста Агут.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна