Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Везенков със силни изяви за обрат на Сакраменто Кингс (видео)

Александър Везенков (в дясно) ликува след тройка.
Снимка: Ройтерс

Отборът на Сакраменто Кингс е четвъртфиналист в новия In-Season турнир на НБА. Александър Везенков вдъхнови съотборниците си за обрат срещу Голдън Стейт Уориърс у дома със 124:123 (29:37, 26:35, 40:32, 29:19) в "Голдън 1 Сентър" след победен кош на Малик Монк седем секунди преди края. 

Така "кралете" завършват група "C" без загуба и продължават към елиминациите на надпреварата с актив от 4-0. На четвъртфиналната фаза на турнира Сакраменто ще се изправи срещу Ню Орлиънс Пеликанс във вторник сутрин, като домакин на срещата е тимът на Кингс. Победителят ще се изправи срещу ЛА Лейкърс или Финикс Сънс в Лас Вегас.

Баскетболистите на Майк Браун успяха да наваксат пасив от 24 точки по пътя към победата. Александър Везенков игра 15 минути в срещата, като се представи на ниво и записа 8 точки, 3 борби, 2 чадъра и 1 асистенция при 3/8 стрелба от игра, включително 2/6 от тройката. Първата поява на спортист №1 на България в двубоя дойде едва в края на третата четвърт, когато тимът му губеше с 16 точки при 80:96, но бързо заслужи доверието на треньорския щаб да остане до края на мача, след като върна отбора си в борбата с пет бързи точки за 101:107. Везенков се отличи и със страхотна защита в срещата, като веднъж блокира под коша Дарио Шарич, а освен това върна с чадър Стеф Къри и предизвика ключови грешки и пропуски на суперзвездата на гостите.

Последните минути на двубоя и изявите на Везенков


По този начин Сакраменто увеличава баланса си за сезона до 10 победи и 6 загуби, като заема шестото място във временното класиране на Западната конференция. 

"Когато Везенков е на терена, просто трябва да го пазиш, защото ако го оставиш сам, ще те накара да си платиш", коментира треньорът на Сакраменто Майк Браун, след феноменалния обрат.

„Днес имаше две момчета, които влязоха от пейката и се отличиха с важни изяви. Единият е Кион Елис, който наниза много важна тройка за нас, когато изпитвахме трудности в нападение, а освен това принуди Стеф Къри да работи здраво за точките си. Той е стрелял 8/20 от игра, като тук говорим за бъдещ член на “Залата на славата”. Кион го пазеше няколко минути и се справи добре. Вторият, естествено, е Саша. Той беше извън ротацията за кратко, но днес влезе от пейката и вкара две ключови тройки. Също толкова важно е, че имаше три борби и два чадъра, като имаше решителен принос в защита. Тези две момчета бяха на изключително високо ниво днес”, заяви още Браун.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна