Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лудогорец трябва да е търпелив, за да вземе нещо в Търнава

Георги Дерменджиев говори пред медиите.
Снимка: ПФК Лудогорец

Отборът на Лудогорец гостува на Спартак в Търнава в мач от петия кръг на груповата фаза в турнира Лига на конференциите. Двубоят е днес, 30 ноември, от 22:00 часа българско време. Двубоят ще бъде предаван пряко по Българското национално радио.

В първия мач между Лудогорец и словашкия тим българският шампион записа категоричен успех с 4:0 в Разград. Победата бе изкована през втората част, когато паднаха и четирите гола във вратата на словаците, а с основна заслуга тогава бе Якуб Пьотровски, който реализира две от попаденията. „Орлите"  са трети в група Н с актив от шест точки, след като постигнаха и престижна домакинска победа над Фенербахче с 2:0 у дома. Родният представител отстъпи на турския гранд в Истанбул и бе унизен от Нордшеланд с 1:7 в Дания в останалите си две срещи до тук.

"След мача с Фенербахче отново се появи шанс да излезем от груповата фаза. Ще се опитаме да постигнем тази цел, нямаме напрежение и настроението е добро в отбора. Мачът със Славия вече е в миналото", заяви Дерменджиев снощи на пресконференцията преди срещата в Търнава.
"Очаквам домакините да играят спокойно, защото нямат шанс за прогрес. Искам моите фуболисти също да не са толкова напрегнати. Трябва да сме много търпеливи", допълни наставникът.

Скандинавците са с точка повече от българския тим на втората позиция, докато лидерът Фенербахче е с девет пункта. Утре, отново от 22:00 часа б.в., „фенерите“ ще гостуват в Дания. Лудогорец може да вземе предимство в битката с Нордшеланд за второто място при успех в Търнава, като шансовете за Дерменджиев и компания на практика ще се изпарят при поражение от Спартак и загуба на Фенербахче.

Разградчани посрещат Нордшеланд на 14 декември в последния си двубой във всички турнири за календарната 2023 година. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна