Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Норвежец най-бърз в Йеливаре, Симеон Деянов 69-ти

Симеон Деянов
Снимка: bgolympic.org

Норвежецът Пол Голберг спечели интервалния старт на 10 километра свободен стил от Световната купа по ски бягане за мъже в Йеливаре (Швеция)

33-годишният Голберг измина дистанцията за 21:56.7 минути и оглави класирането, в което следват шестима негови сънародници от Норвегия. 

Втори на 4.2 секунди завърши Харалд Амундсен, а третото място зае Ивер Андерсен на 5.1 секунди.

Българинът Симеон Деянов се нареди на 60-о място в класирането на 3:01.6 минути зад победителя Голберг.

В класирането за Световната купа води Амундсен с 324 точки пред Голберг, който събра 315 точки. Михал Новак е трети с 275 точки. Чехът завърши на девета позиция в днешния старт.

Пол Голберг оглави подреждането в дистанционните стартове с 261 точки, изпреварвайки Амундсен, който има 260 и десетия в днешните 10 километра свободен стил Мартин Ниенгет (Норвегия) с 246 точки.

По-рано през деня американката Джеси Дигинс триумфира в интервалния старт на 10 километра свободен стил от Световната купа по ски бягане при жените.

Тя пробяга дистанцията за 24:48.3 минути, изпреварвайки Ебба Андерсон (Швеция) с 23.1 секунди. На трета позиция се нареди още една шведка Моа Илар на 25.6 секунди от Дигинс.

В класирането за Световната купа поведе Дигинс с 347 точки, пред друга американка Роузи Бренан, която финишира шеста и има с 330 точки в актива си и четвъртата от днешния старт Емма Рибом с 324.

В подреждането в дистанционните дисциплини води Андерсон с 302 точки. Втора с 288 е Илар, а на трето място е Дигинс с 275.


По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна