Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Норвегия спечели щафетата по биатлон в Хохфилцен, нашите са 13-ти

Антон Синапов и останалите национали по биатлон останаха на 13-то място в Хохфилцен

Съставът на Норвегия спечели щафетата на 4 по 7.5 километра за мъже от Световната купа по биатлон в австрийския зимен център Хохфилцен, а квартетът на България завърши на 13-о място. Стурла Холм Лагрейд, Тарей Бьо, Йоханес Тингнес Бьо и Ветле Кристиансен изминаха трасето за 1:15.38.5 час и използваха само пет допълнителни патрона. След първите два поста Норвегия се движеше зад лидера Франция, но на трети Йоханес Тингнес Бьо излезе начело. На последния пост Кристиансен стреля без грешка и донесе победата на тима. Франция завърши на второ място с пасив от 28.7 секунди и шест допълнителни патрона, а Германия взе бронза, след като финишира на 1:06.9 минута с една наказателна обиколка и 9 допълнителни патрона. Българският тим се класира на 13-а позиция от общо 20 квартета. Антон Синапов, Владимир Илиев, Константин Василев и Благой Тодев остана на 5:49.7 минути след Норвегия. Националите използваха 11 допълнителни патрона, а Владимир Илиев влезе в наказателна обиколка.

Отборът на Норвегия спечели щафетата на 4 по 6 километра за жени от Световната купа по биатлон в австрийския зимен център Хохфилцен. Юни Арнеклейв, Марит Скоган, Каролине Кнотен и Ингрид Тандреволд изминаха дистанцията за 1:07:39,0 час с шест допълнителни патрона и без наказателна обиколка. Това е втори успех за тима в тази дисциплина от началото на сезона. На второ място е квартетът на Швеция, на 31.6 секунди с десет допълнителни патрона, а на трета позиция се нареди Франция с пасив от 1.01,5 минута с една наказателна обиколка и осем допълнителни патрона. В първата шестица са още Италия, Германия и Австрия.

Състезанието премина без българско участие. Призьорките бяха наградени от олимпийската шампионка на България Екатерина Дафовска. Третият кръг от Световната купа по биатлон ще се проведе от 14 до 17 декември в Ленцерхайде (Швейцария).


По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна