Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тайгър Уудс се раздели с най-стария си спонсор

Тайгър Уудс
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Легендарният голф състезател Тайгър Уудс и колосът в спортната екипировка Найк прекратяват своето партньорство след 27 години. Американският концерн бе спонсор на Уудс от самото началото на неговата професионална кариера през 1996 година, като той спечели всички си 15 Мейджър титли, облечен в Найк.

"Тези 27 години бяха изпълнени с толкова много невероятни моменти и спомени, че ако започна да ги изброявам, няма да има край", коментира американецът, който е първият спортист милиардер, в социалните мрежи, цитиран от БГНЕС.

Първият договор между Уудс и Найк през 1996 е на стойност 40 милиона долара и с продължителност пет години. В следващите години американският голфър се превърна в една от най-големите спортни звезди в света, а контрактите му с Найк бяха на все по-голяма стойност, включително и такъв за 200 млн. долара с 10-годишна продължителност.

Найк остана зад Уудс и в най-тежките моменти в кариерата му, включително и през 2009 година, когато стана ясно, че той многократно е изневерявал на съпругата си, поради което други негови спонсори, като Жилет и AT&T, прекъснаха връзките си с него. От Найк обаче обявиха "пълна подкрепа" за голфъра.

Експерти считат, че партньорството между двете страни е една от най-добрите сделки на Найк, които до средата на 90-те отсъстват от пазара на стоки за голф, но благодарение на Уудс се превръщат в основен играч.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени