Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитров от Мелбърн: Готов съм за добър сезон

На 7 януари Григор Димитров спечели деветата си титла.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-добрият български тенисист Григор Димитров обяви от Мелбърн, че се чувства готов за Откритото първенство на Австралия и чака началото на първия за годината турнир от Големия шлем, който започва в Мелбърн на 14 януари в интервю за БТА.

"Готов съм за Откритото първенство на Австралия – харесвам този турнир, условията са добри, чувствам се добре тук", каза Димитров.

Хасковлията  от вчера тренира в Мелбърн парк, след като в неделя триумфира в Бризбън в първия си турнир за сезона.

Със силен край на 2023 година и прекрасното начало на настоящата кампания българинът се изкачи до 13-ото място в световната ранглиста. Той разкри, че  в последните месеци се чувства уверен на корта, което му помага да покаже истинските си възможности.

"Чувствам се добре в последните месеци, усилията ми дават резултат. Много съм благодарен на всеки един от екипа ми - работим добре и резултатите идват!", заяви Григор. 

НАй-успешният ни тенисист в историята започна отлично кампанията с титлата в Бризбън, която спечели за втори път след 2017 година, която в последствие се превърна в най-успешната в кариерата му досега, завършила с трофея от Финалния турнир на АТР в Лондон и изкачване до третото място в световната ранглиста.

"Бризбън е добро начало на тази година и добра подготовка за следващата седмица. Важно е да подобрявам играта си и физическата си форма ежедневно, резултатите са следствие. Вярвам, че постоянството се отплаща, чувствам се готов за добър сезон, пък ще видим какво ще стане", коментира българинът.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна