Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джак Дрейпър на полуфинал в Аделаида

Джак Дрейпър отстрани водача Томи Пол.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британецът Джак Дрейпър се класира за полуфинал на турнира по тенис в Аделаида, след като с впечатляващо представяне преодоля водача в основната схема Томи Пол (САЩ) с 6:1, 6:4. 

Левичарят от Лондон буквално помете американеца в първия сет, когато за 28 минути три пъти проби подаването му. През втората част отново финалистът от София през 2023 Дрейпър контролираше събитията на корта, като само веднъж се наложи да спаси точка за пробив. Пол поведе с 40:30 при 2:2 и подаване на британеца, но не успя да реализира шанса си. В същото време Дрейпър изчака своя момент в края на частта, направи брейк и я взе с 6:4.

Неговият следващ съперник в предпоследния етап преди финала е Александър Бублик от Казахстан, който отстрани Лоренцо Музети (Италия) с 6:3, 6:7 (4:7), 7:5. 

В другата полуфинална среща излизат номер 3 Себастиан Корда (САЩ) и Иржи Лехечка (Чехия). Корда отстрани Крис О’Конъл (Австралия) с 6:4, 6:4, като се нуждаеше от 90 минути и по един брейк във всеки сет, за да премине напред от четвъртфиналите. А също в два сета Лехечка отнесе Николас Джари (Чили) с 6:4, 7:5.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна