Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев (Пд) и Марица завършиха наравно

Играчите на Марица (в синьо) поведоха с 2:0, но не спечелиха.
Снимка: БТА

Ботев (Пловдив) и втородивизионният Марица (Пловдив) завършиха наравно 2:2 в контролна среща, играна на базата на „канарчетата“ в квартал „Коматево“. 

Гостите поведоха с 2:0 до 36-ата минута с голове на Янко Ангелов и Веселин Марчев, но „жълто-черните“ стигнаха до равенството, след като точни бяха Мартин Секулич в 40-ата минута и Дилан Мертенс в 72-ата.

Неофициален дебют за Ботев направи новото попълнение Ехие Укаки, а другият нов играч на тима Георги Николов изгледа мача от трибуните. 

Участие в двубоя не взеха и Антоан Бароан, Хидайет Ханкич и Точукву Нади. 

"Не съм доволен, защото не спечелихме. Няма значение дали е официален мач, или контролна среща, аз искам моят отбор да побеждава. Трябва да забравим добрата серия от края на миналата година. Вече сме в новата година, трябва да работим много по-усърдно, за да се докажем. Сигурен съм, че ще сме на добро ниво, когато дойде времето да подновим първенството", коментира след срещата треньоръ на Ботев Душан Керкез. 

Наставникът обърна внимание и на трансферите в отбора и коментира слуховете за евентуални изходящи трансфери на Антоан Бароан и Хидайет Ханкич, които не взеха участие в контролата с Марица. 

"Успяхме да се подсилим с Николов и Укаки. Очакваме и един централен защитник. На този етап е това. Трансферният период винаги е динамичен, всичко може да се случи и трябва да сме готови да реагираме. Ситуацията с Бароан е ясна. Той има още 6 месеца от договора си. Докато е наш играч, ще го използваме. Той беше контузен, но ще поднови пълноценни тренировки на лагера в Турция. Ханкич също има контракт с нас, но имаше травма и не искахме да рискуваме. Ако постъпи оферта в клуба, ще преценим какво да правим."

Керкез потвърди, че Точукву Нади ще бъде продаден и се очаква в най-скоро време трансферът да бъде обявен официално. 



По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна