Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кубрат Пулев ще се бие в Саудитска Арабия за шампионски пояс

Кубрат Пулев ще се опита да завоюва световна титла тази пролет.
Снимка: БГНЕС

Мачът за регулярната световна титла по бокс в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA) между Кубрат Пулев и Махмуд Чар ще се проведе в Саудитска Арабия. Домакин на битката, която предстои на Кобрата, ще бъде столицата на кралството Рияд, съобщава bTV.

Регулярната световна титла, която в момента е притежание на Махмуд Чар, е вторият по значение шампионски пояс на WBA, като най-важният е притежание на украинеца Олександър Усик. Първоначално се очакваше мачът между Кобрат аи Чар да се проведе в България, но в крайна сметка двамата ще се изправят един срещу друг в Саудитска Арабия. Очаква се двубоят да бъде в края на март или началото на април.

Пулев спечели последния си двубой срещу поляка Анжей Вавжик с единодушно съдийско решение в Коста Меса, Калифорния. По този начин Кобрата се реваншира за поражението си от Чисора през лятото на 2022-а. Българинът има 30 победи (14 с нокаут) и три загуби като предишните две дойдоха в мачове за световната титла – от Антъни Джошуа през 2020 година и от Владимир Кличко шест години по-рано.

39-годишният Чар е роден в Бейрут, Ливан, и е известен с прозвището „Диамантеното момче“. Той има 38 мача на професионалния ринг, в които е записал 34 победи (20 с нокаут) и е допуснал само четири поражения, последното от които през август 2015. Две от четирите загуби на Чар са от Виталий Кличко и Александър Поветкин.



По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна