Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алкарас за първи път в топ 8 в Мелбърн

Карлос Алкарас спечели за по-малко от 2 часа срещу Кецманович.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Вторият в световната ранглиста и схемата на Откритото първенство на Австралия по тенис Карлос Алкарас за първи път в кариерата се класира за четвъртфиналите в Мелбърн.

Испанецът, който е само на 20 години, но има вече две титли от Големия шлем, победи Миомир Кецманович от Сърбия с 6:4, 6:4, 6:0 за час и 49 минути игра.

В първите два сета Алкарас направи по един пробив – в първия за 2:1, а във втория за 4:3, което беше достатъчно, за да ги спечели.

В третата част Карлитос разкри напълно потенциала си и я спечели на нула. В целия двубой той не даде нито една точка за пробив на Кецманович, а сам реализира пет брейка.

Испанецът завърши с впечатляващите 43 печеливши удара (5 аса) при само 19 непредизвикани грешки.

Александер Зверев игра 5 сета.

Следващият опонент на Алкарас ще бъде Александер Зверев. Шестият поставен германец отстрани в пет сета и дълъг тайбрек №19 Камерън Нори от Великобритания със 7:5, 3:6, 6:3, 4:6, 7:6(10-3) след повече от 4 часа игра.

До момента Зверев води с 4-3 победи в директните двубои. За последно те играха през ноември 2023 година в груповата фаза на финалите на АТР в Торино, когато Саша се наложи с 6:7, 6:3, 6:4.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна