Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА София загуби от ирански отбор в Турция

Снимка: cska.bg

ЦСКА София загуби и втората си контрола от зимната си подготовка в Турция. "Червените" отстъпиха с 0:1 на иранския Трактор. 

Единственото попадение в срещата падна в 52-ата минута, когато Сафа Хади порази вратата на Густаво Бусато след рикошет в крака на Християн Петров.

Амос Юга отново не завърши мача, като 15 минути преди края напусна за втори жълт картон.

Играчите на ЦСКА София имаха ситуации през първата част, но Майкъл Естрада и Матиас Фаетон направиха пропуски. След почивката "червените" бяха безидейни и така и не успяха да достигнат до попадение, регистрирайки втора поредна загуба след поражението от Корона (Келце) преди пет дни.

Наставникът Нестор Ел Маестро потвърди, че Дюкенс Назон е пред трансфер в кипърския Пафос и добави, че бюрократични спънки пречат на Фернандо Каранга да се присъедини към отбора. Той не скри и амбициите в отбора да бъде привлечен младежкият национал Мартин Стойчев. 

"Никога не е добре да губиш, дори в контрола. Тази загуба е нелогична с оглед шансовете, които имахме, особено през първото полувреме, Допуснахме и нещастен гол.

Докато нападателите ни имаха мощ през първото полувреме, създадоха достатъчно положения. Матиас Фаетон и Майкъл Естрада все още не са в добра кондиция и трябва да се подобряват. Хайнц получи контузия в глезена и няма да е на разположение в следващите два-три дни, но не е нещо сериозно", каза още Ел Маестро.

Следващата контрола на "армейците" на турска земя е срещу словашкия Тренчин на 30 януари.

Стартов състав на ЦСКА София: Димитър Евтимов, Иван Турицов, Християн Петров, Браян Кордоба, Тибо Вион, Амос Юга, Марселино Кареасо, Джонатан Линдсет, Улаус Скаршем, Матиас Фаетон, Майкъл Естрада.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна